Onze collectie wisselt regelmatig!

Het duurt soms even voordat onze nieuwe piano’s of vleugels zijn gefotografeerd en verwerkt op onze website. Daarom kan het zijn dat we op dit moment ook piano’s of vleugels aanbieden die nog niet in het onderstaande overzicht te vinden zijn. Kom voor het meest recente aanbod langs in onze winkel of bel naar 0342-474480.

Neem contact op

Yamaha U3H (silent)

€6.890

Deze Yamaha U3H is het hogere exemplaar (131cm) uit Yamaha’s gerenommeerde U-serie. Hierdoor zijn de bassen nóg dieper en de hoge tonen nóg helderder.

PianoDisc QuietTime ProRecord silent systeem

€2.200 (inclusief inbouw)

Dit silent systeem is geschikt voor vrijwel iedere piano en vleugel. Ideaal voor pianisten die geen geluidsoverlast willen veroorzaken bij het spelen!

Wat is een silent piano?

De silent piano (stille piano) is een ideaal instrument voor pianisten die geen geluidsoverlast willen veroorzaken bij het oefenen. De bekendste merken die silent piano’s in hun assortiment hebben zijn: Bösendorfer, Kawai, Schimmel, Seiler en Yamaha. Naast silent piano’s bestaan er trouwens ook silent vleugels. De silent piano is een échte (akoestische) piano, die de speler tevens de mogelijkheid geeft om in plaats van de snaren ook de speciale, ingebouwde sensoren ‘aan te slaan’. Door middel van een koptelefoon hoort in dat geval alleen de pianist zelf wat hij speelt.

De techniek van een silent piano

In de stille modus wordt de beweging van de pianotoetsen opgepikt door sensoren. Werden bij oudere modellen nog mechanische sensoren gebruikt, tegenwoordig zijn silent piano’s uitgerust met optische sensoren. De bewegingen worden omgezet in een MIDI-signaal en via een module doorgegeven aan de koptelefoon. Een silent piano kan door deze MIDI-functionaliteit natuurlijk ook worden gekoppeld aan een computer.

QuietTime ProRecord silent systeem

Met het QuietTime ProRecord silent systeem kan je jouw piano of vleugel ombouwen tot een digitale/akoestische hybride piano met USB, MIDI en silent piano functies. Leer piano spelen, componeren, eigen muziek op bladmuziek zetten en uitvoeringen opnemen. Uniek aan dit systeem is het gemakkelijke gebruik middels de app voor iOS en Android. Lees meer over het QuietTime ProRecord silent systeem via de onderstaande knop!

Lees meer

Wat kost een silent piano?

Los van de aanschafprijs van de piano betaal je een bedrag voor het systeem en een bedrag voor het inbouwen en installeren. Een los silent systeem (dat je in jouw eigen piano of vleugel kunt laten inbouwen) koop je voor €2.199 (inclusief inbouw).

Neem contact op

Wil je deskundig advies over de inbouw van een silent systeem? Bel, mail of app ons en we helpen je graag! Klik op de onderstaande knop.

Neem contact op