Yamaha U30A (silent)

€7.490 Verkocht

Naast de kenmerkende klank en bouw, heeft deze Yamaha U30A ook een silent systeem! Ideaal voor pianisten die geen geluidsoverlast willen veroorzaken.

Yamaha UX3 (silent)

€7.990

De Yamaha UX3 is de absolute top van de beroemde U-series van Yamaha. Deze Japanse piano is volledig handgemaakt en van de allerhoogste kwaliteit.

Yamaha YU11SD (silent)

€9.390 Verkocht

Met een heerlijke vlotte toetsaanslag en heldere klank is deze Yamaha YU11SD uit 2011 geschikt voor allerlei muziekstijlen en allerlei speelniveaus.

Wat is een silent piano?

De silent piano (stille piano) is een ideaal instrument voor pianisten die geen geluidsoverlast willen veroorzaken bij het oefenen. De bekendste merken die silent piano’s in hun assortiment hebben zijn: Bösendorfer, Kawai, Schimmel, Seiler en Yamaha. Naast silent piano’s bestaan er trouwens ook silent vleugels. De silent piano is een échte (akoestische) piano, die de speler tevens de mogelijkheid geeft om in plaats van de snaren ook de speciale, ingebouwde sensoren ‘aan te slaan’. Door middel van een koptelefoon hoort in dat geval alleen de pianist zelf wat hij speelt.

De techniek van een silent piano

In de stille modus wordt de beweging van de pianotoetsen opgepikt door sensoren. Werden bij oudere modellen nog mechanische sensoren gebruikt, tegenwoordig zijn silent piano’s uitgerust met optische sensoren. De bewegingen worden omgezet in een MIDI-signaal en via een module doorgegeven aan de koptelefoon. Een silent piano kan door deze MIDI-functionaliteit natuurlijk ook worden gekoppeld aan een computer.

Wat kost een silent piano?

Los van de aanschafprijs van de piano betaalt u een bedrag voor het systeem en een bedrag voor het inbouwen en installeren. Een los silent systeem (dat u in uw eigen piano kunt laten inbouwen) koopt u vanaf €2.100 – inclusief inbouw.

Neem contact op

Wilt u deskundig advies over de inbouw van een silent systeem? Bel, mail of app ons en we helpen u graag! Klik op de onderstaande knop.

Neem contact op