Jonge maar ervaren pianostemmer

Het stemmen van een piano is letterlijk een vak apart. Herman leerde het, net als destijds zijn vader, op de Pianovakschool te Amsterdam. Toen hij slaagde voor zijn examen was hij op dat moment de jongste pianostemmer van Nederland. Dat laatste is niet alleen maar een interessant feit. Het betekent dat er inmiddels een nog jeugdige, maar zeer ervaren pianostemmer beschikbaar is om jouw instrument volop tot zijn muzikale recht te laten komen.

Piano's en vleugels stemmen bij Pianova

Hoe vaak moet een piano gestemd worden?

Hoe vaak een piano gestemd moet worden hangt van een aantal zaken af. Het is niet zozeer van invloed of er veel of weinig op het instrument wordt gespeeld. Het meest raakt een piano ontstemd door wisselingen van temperatuur en vochtigheidsgraad. Hierdoor zet de zangbodem namelijk uit of krimpt, waardoor de spanning op de snaren verandert. Dit zorgt voor onzuiverheid.

Wij raden daarom aan om je instrument bij voorkeur tweemaal per jaar (minimaal één keer), te laten stemmen. Vooral ook omdat een zwaar ontstemde piano (als te lang wordt gewacht met stemmen) veel moeilijker op stemming blijft voor een volgende langere periode.

Houd het vochtigheidsniveau constant

Het kan heel goed zijn dat je piano in een ruimte staat waarin de vochtigheidsgraad nogal sterk wisselt, zodat je instrument snel ontstemt. Om te zorgen dat ook jijzelf daarover niet ontstemd raakt, is het mogelijk om een Dampp-chaser te laten inbouwen. Dit is een systeem dat het vochtigheidsniveau constant houdt door de ontvochtiger te activeren als het erg vochtig is, en juist vocht in de piano te brengen als de omgeving te droog wordt.

Stemafspraak maken

Maak een afspraak om je piano te laten stemmen. Onze ervaren pianostemmer laat jouw instrument graag tot zijn muzikale recht komen. Klik op de onderstaande knop om een stemafspraak te maken.

Stemafspraak maken