Heeft een piano regelmatig onderhoud nodig?

Een piano of vleugel heeft, naast het regelmatig stemmen, meestal niet veel ander onderhoud nodig. Dit is zeker het geval als een Dampp-chaser is ingebouwd. Gedurende het stemmen herstellen wij ook kleine haperingen. Eventuele punten van aandacht met betrekking tot noodzakelijk onderhoud constateert en benoemt hij, zodat jij als klant daarvan op de hoogte bent. Naar aanleiding daarvan kun je zelf besluiten of je op deze specifieke punten onderhoud wilt laten plegen.

Piano's en vleugels onderhouden bij Pianova

Herstel van beschadigingen

Het kan zijn dat er herstel nodig is, bijvoorbeeld wanneer de kast van de piano beschadigd is. Dit kan voorkomen doordat er iets scherps langs de kast is gegaan of doordat er vloeistof op het instrument is gekomen. In bijna alle gevallen kan dat door Pianova vlekkeloos worden weggewerkt. Hoe wij dit doen? Dat is het geheim van de pianovakman!

Veranderen van kleur

In een enkel geval wil iemand zijn of haar instrument in een andere kleur gespoten hebben. Je smaak of interieur kan veranderen, waardoor de piano of vleugel niet meer bij de rest van de meubels. Natuurlijk kun je dan je piano of vleugel inruilen, maar soms ben je gehecht aan een instrument en wil je het niet kwijt. In dat geval kun je bij Pianova terecht om je instrument een andere kleur te laten spuiten.

Advies over een reparatie

Als je wilt afwegen of een bepaalde reparatie zinnig is, dan is het verstandig om met ons te overleggen. Wat zijn de kosten ten opzichte van de meerwaarde van het instrument? Of wat zijn de kosten ten opzichte van je speelplezier? Wij brengen een eerlijke offerte uit en geven helder advies! Klik op onderstaande knop en raadpleeg onze contactgegevens.

Neem contact op