Beantwoord voor jezelf eerst deze vragen

Als je een piano wilt kopen, moet je voor jezelf eigenlijk eerst een paar vragen beantwoorden. Bijvoorbeeld deze: hoeveel ruimte heb ik, wat vind ik mooi? En natuurlijk: wat is mijn budget. Om een weloverwogen keuze te maken is het belangrijk dat je weet wat de verschillen zijn in kwaliteit en (prettige) bespeelbaarheid.

En om antwoord te krijgen op juist die laatste vragen moet je zijn bij de pianovakmensen, bij ons dus! Want door onze jarenlange ervaring en praktische vakkennis weten wij jou goed advies en uitleg te geven.

Het gaat ons (Pianova) om jou als klant en om jouw beleving. Want muziek maken is beléving. Ongeacht op welk niveau je dat doet. Een beginnend pianist kan net zoveel van muziek genieten als een professionele musicus! Maar natuurlijk is er wel kwaliteitsverschil in piano’s. En uiteraard is er ook prijsverschil tussen de instrumenten. Wij helpen graag om een keuze te maken. Daarvoor nemen we ruim de tijd. We nemen, onder het genot van een kop koffie of thee, alle mogelijkheden met je door. Want wij zijn pas in onze nopjes als jij tevreden bent!

‘Stille’ piano's en vleugels

Sommige piano’s en vleugels zijn voorzien van een zogenoemd ‘Silent System’. Je kunt dan met een koptelefoon op spelen. Zelf hoor je dan natuurlijk wat je speelt, maar anderen horen het niet. Dat is super handig als je niet wilt dat je huisgenoten of je buren horen dat je aan het studeren bent. Overigens kan Pianova dit systeem ook in een bestaand instrument inbouwen. Informeer gerust naar de mogelijkheden en de prijzen. We hebben meestal een aantal silent piano’s in onze collectie Bovendien hebben we altijd de mogelijkheid om je mee te nemen naar onze importeur om de hoek.

Vleugel kopen

Naast piano’s (en accessoires) hebben we uiteraard ook vleugels te koop. Een vleugel heeft niet alleen een andere vorm en uitstraling dan een piano, ook de klank is anders. Een vleugel heeft, net als een piano, 88 toetsen. Maar de zang- of klankbodem is groter en dus kunnen de snaren ook langer zijn. Vooral de bassnaren zijn lang. De bassnaren (aan de linker kant) hebben dezelfde lengte als de vleugel en daaruit komt de laagste klank. Hoe langer de snaar hoe lager de klank. Hoe hoger de toon hoe dunner de snaar en hoe meer spanning er op staat, tot wel 20.000 kilo! Een vleugel is minimaal 2,12 meter lang, dus zijn de basklanken prachtig diep en krachtig.

Doordat een vleugel veel groter is dan een piano, kan lang niet iedereen een vleugel plaatsen De ruimte is daarvoor gewoonweg vaak te klein. Maar in sommige huiskamers is het wel mogelijk en dan is een vleugel ook een geweldige blikvanger. In de meeste gevallen is een vleugel ook (veel) duurder dan een piano. Maar voor iemand die regelmatig speelt en er de ruimte voor heeft, is een vleugel een echte aanrader. Trouwens, ook in vleugels is veel te kiezen. In kleur en afmeting, maar natuurlijk ook in kwaliteit. Bij de meeste mensen zijn de ‘grote merken’ wel bekend, zoals Steinway & Sons, Fazioli. En misschien ook merken als Bechstein en Bösendorfer, Yamaha, Kawai en Mendelssohn. Maar er zijn veel en veel meer merken die ook erg goede vleugels maken. Naast nieuwe vleugels, hebben wij ook altijd een assortiment gebruikte vleugels staan in onze showroom.

Piano of vleugel huren

Pianova is ook gespecialiseerd in het verhuren van piano’s en vleugels. Voor concerten en evenementen, voor jubilea en begrafenissen: ons bedrijf verhuurt al ruim 40 jaar zijn mooiste instrumenten voor talloze gelegenheden. En dan moeten we beslist nóg een merknaam toevoegen aan de in de vorige alinea genoemde merken: Seiler! De vleugels die we verhuren van dát merk kunnen zonder uitzondering rekenen op lovende reacties. Niet alleen de geweldig mooie klank van dit instrument wordt gewaardeerd, ook de stemvastheid van deze vleugel is fenomenaal! En dat is natuurlijk een geweldig voordeel. Want niet zelden wordt zo’n vleugel de hele avond bespeeld (tijdens een concert bijvoorbeeld). En regelmatig niet als solo instrument, maar samen met andere muziekinstrumenten. En het zou natuurlijk ongelofelijk storend zijn als de vleugel tijdens het concert zou ontstemmen! Maar áls dat dan toch onverhoopt het geval zou zijn, is Herman bijna altijd in de buurt om de stemhamer even tussendoor ter hand te nemen. Want het is wel de bedoeling dat de stemming erin blijft.

Neem contact op

Bij het kopen van een piano of vleugel gaan de meeste mensen niet over één nacht ijs. En terecht! Want hoe vaak koopt iemand in zijn leven nou een piano of vleugel? Een piano of vleugel moet je beleven. Daarom nodigen we je graag uit om onze collectie piano's en vleugels zelf te bespelen in onze showroom in Voorthuizen. Klik op de onderstaande knop!

Neem contact op