Een speciale vondst

Ben jij zo iemand die rommelmarkten en tweedehands winkels afstruint? En dan helemaal lyrisch kan worden over een bijzondere vondst? Gebruikt is leuk en daarnaast ook duurzaam. Je gunt iets een tweede leven. En je koopt iets met een verhaal. Soms erg leuk om te weten waar jouw speciale vondst eerder heeft 'gewoond'.

Als piano’s konden spreken

Ook gebruikte piano’s zijn er volop, zowel in gerenommeerde pianozaken als op internet. Soms denk je een buitenkansje te hebben gevonden op Marktplaats of Facebook. Al deze piano's hebben een verhaal. Sommigen hebben jarenlang de beginnende houterige aanslagen van leerlingen moeten verdragen, en voelen zich beurs. Hun toetsen zijn er geel van geworden. Sommigen laten zelfs wat los. De lak is dof geworden en er zitten wat deuken en butsen in het hout.

Anderen hebben decennia lang buitengewoon begenadigde pianisten hun toetsen voelen beroeren. Ze zijn regelmatig gestemd, onderhouden en gepoetst. Hun leeftijd is hun niet aan te zien. Een nieuwe eigenaar heeft een mooi instrument als hij deze weet te bemachtigen.

Nog andere piano's hebben gediend in een kerk of gemeente, waar dienst na dienst Gods lof werd gezongen. En waar soms ook verdriet een uitweg vond in de klanken van de piano. Wisselende pianisten met wisselend talent bespeelden de toetsen.

En natuurlijk zijn er nieuwe piano's en vleugels. Zwarte, witte, hoge, lage, allerlei merken. Onaangeroerde toetsen, een klankkleur, die nog ongevormd is door het spel van de eigenaar. Een nog prachtige buitenkant met glimmende lak. Een nieuwe piano, waar jij als eigenaar een nieuw verhaal mee begint. Als de eerste letters op een onbeschreven blad. Waar neem jij de piano mee naar toe? En waar neemt de piano jóu mee naar toe? Een akoestische piano kan vele emoties vertolken. Hoeveel droefheid, woede, blijdschap en dankbaarheid zal er door de muziek van de piano klinken?

Zoveel mensen, zoveel …

Bij Pianova verkopen we graag díe piano, die bij jou past. Die past bij jouw wensen en mogelijkheden. En die wensen en mogelijkheden verschillen. Beginnende pianospelers kopen een andere piano dan gevorderde spelers. Mensen hebben een groot huis of juist een klein huis. Bij welke klankkleur voel jij je ‘thuis’? Speel je altijd alleen of speel je ook samen met andere instrumenten, andere mensen of YouTube? Moet je rekening houden met buren, of kun je altijd vrij spelen? Welk budget kan/wil je besteden? Speel je graag klassiek of liever jazz of pop? Welk touché vind je prettig? Kortom: er is nogal wat om rekening mee te houden.

Bij Pianova luisteren we naar je verhaal en je wensen. Op grond daarvan laten we je kennismaken met meerdere piano's. Je hebt ruim de tijd om de piano's te bespelen. Wanneer je tijdens het spelen op diverse piano’s bij één piano voelt dat het klopt, dan is dit de piano waarvan je zeer waarschijnlijk veel plezier gaat beleven.

Pianova kijkt en luistert mee

Wij kijken en luisteren mee

We verkopen nieuwe en gebruikte piano's. Een gebruikte piano bij Pianova is van hoogwaardige kwaliteit. Hij wordt altijd vakkundig nagekeken. Dat betekent dat het mechaniek wordt afgeregeld zodat de piano - weer - in topstaat is.

De prijs-kwaliteitsverhouding is goed en er is voor bijna ieder budget een piano te vinden. Ook verkopen wij piano's met een Silent System. Hierbij heb je een normale piano, met het voordeel dat je ook laat op de avond - of zelfs in de nacht - kunt spelen zonder anderen in huis of buren hinder te bezorgen. Hebben wij op moment van je bezoek geen geschikte piano staan, kijken we graag voor je uit naar een passende piano.

Wij adviseren

Soms komen mensen voor een tweedehands piano, maar besluiten zij tot de aankoop van een nieuwe piano. En andersom gebeurt ook. Mensen zijn vast van plan een nieuwe te kopen, maar besluiten toch een gebruikte piano te kopen. Wij denken mee met de wensen van de klant, en komen samen met ons professioneel advies tot een goed overwogen keuze. Onze klanttevredenheid is groot. En wanneer er soms vragen of opmerkingen zijn, nemen we die uiterst serieus en zoeken met elkaar naar een geschikte oplossing.

Hoewel piano's lang meegaan, slijt het binnenwerk wel. Ook kun je aan de binnenkant de invloed zien van de plaats waar de piano heeft gestaan. Langdurige blootstelling aan te lage of hoge luchtvochtigheid kan serieuze gevolgen hebben voor de piano. Bij te droge lucht wordt het hout te droog en kunnen scheuren ontstaan. Stempennen kunnen hierdoor te los komen te zitten, de piano kan onstembaar worden. Bij te vochtige lucht kunnen onderdelen gaan vastzitten en kan schimmelvorming ontstaan. Voor langdurig speelplezier en het behoud van de klankkleur, heeft een piano onderhoud nodig.

Een gewaarschuwd mens…

Soms is het verleidelijk op een koopje af te gaan via Marktplaats of een andere site waar gebruikte artikelen worden aangeboden. Meestal neem je daarbij dan een bepaald risico, letterlijk, op de koop toe. Maar let op: dat kan bij een piano een fórs risico zijn! De hoeveelheid werk die een piano nodig heeft om ‘m speelklaar te maken, is lang niet altijd zichtbaar. En die kosten kunnen behoorlijk oplopen. In sommige gevallen kunnen zelfs wij dan de stemming er niet meer in krijgen…

Als je daarentegen een gebruikt instrument koopt bij de vakmensen van Pianova, ben je er zeker van dat je een piano of vleugel koopt die is beoordeeld op kwaliteit en deugdelijkheid. Je doet dan een aankoop waarvan aan jou eerlijk wordt verteld hoe het ‘in elkaar zit’. Je aankoop bij Pianova wordt ook nog eens in bijna alle gevallen gratis bij je thuis afgeleverd.

Welkom

Zoek je een kwalitatief hoogwaardige piano, of het nu nieuw is of met ervaring, voel je welkom om eens kennis te maken en je wensen te bespreken! Klik op de onderstaande knop en maak een afspraak bij onze showroom!

Neem contact op