De geschiedenis van Pianova in vleugelvlucht

De vader van Herman (sr.), Reinier, had in Barneveld een goedlopende muziekzaak aan de Jan van Schaffelaarstraat. Het was een gemengd muziekbedrijf: een veelheid aan muziekinstrumenten werd verkocht en gepromoot. Herman voelde zich het meest aangetrokken tot de piano’s. Hij deed de opleiding pianostemming en –techniek, slaagde als jongste van Nederland op zijn 18e jaar, en werd een echte vakman.

De geschiedenis van Pianova

Met het beginnen van een eigen pianozaak ging dan ook een langgekoesterde muzikale wens in vervulling. Na ruim 7 jaar te zijn gevestigd in Barneveld deed zich de gelegenheid voor om een woonhuis met ruime showroom en werkplaats te huren in Voorthuizen. De sprong naar de Hoofdstraat 122 werd in 1985 gewaagd en het bleek een juiste beslissing: nog steeds is Pianova aan dit adres gevestigd!

Een enorme schok

Het plotselinge overlijden van Herman (sr.) op 6 februari 2018 was voor iedereen een enorme schok. Voor het bedrijf was het de grote vraag of dit betekende dat Pianova zou moeten ophouden te bestaan. Herman (jr.) werkte sinds zijn 21e al mee in de zaak en inmiddels heeft hij het werk van zijn vader overgenomen. Met veel enthousiasme zet hij, samen met zijn moeder Aly, het bedrijf voort.

Fijnbesnaarde passie

Herman (jr.) en Aly zijn dankbaar voor de bevlogenheid waarmee Herman (sr.) Pianova heeft opgezet en tot een succes heeft gemaakt. Zij gaan verder in zijn voetspoor; met dezelfde fijnbesnaarde passie voor de klant en voor de piano’s en vleugels die ze verhuren en verkopen.