De ideale allround piano

Door de diepe bassen en heldere hoge tonen van de Seiler 122 (Primus) is deze piano zeer geschikt als “all-round” piano. Ook de zeer prettige toetsaanslag (niet te zwaar, niet te licht) zorgt ervoor dat de piano goed met allerlei verschillende muziekstijlen overweg kan. Varieer dus moeiteloos tussen sonates, ballades, jazz en rock-'n-roll. Toch leunt de Seiler 122 naar klassieke muziek, zoals we van Seiler piano's gewend zijn.

Beluister deze piano

Seiler 122 (Primus)

Seiler 122 (Primus) Seiler 122 (Primus) Seiler 122 (Primus) Seiler 122 (Primus) Seiler 122 (Primus) Seiler 122 (Primus)

Over Seiler

Seiler is oorspronkelijk een Duitse pianofabrikant, die na een aantal wisselingen van vestigingsplaats sinds 1961 in het Beierse Kitzingen is neergestreken. Na financiële moeilijkheden is deze fabriek in 2008 door een investeerder overgenomen, zodat de merknaam Seiler kon blijven bestaan. Inmiddels behoort Seiler weer tot de top van alle pianofabrikanten.

Door de jaren heen zijn er prachtige instrumenten gebouwd, met verschillende modellijnen. Zo zijn er nog veel oudere Duitse modellen te vinden met de naam Ed. Seiler. Sinds de overname in 2008 is de naam van deze modellijn gewijzigd naar simpelweg Seiler, die overigens nog steeds helemaal wordt gebouwd in Kitzingen – dus ook deze Seiler 122. Daarnaast zijn er ook goedkopere (grotendeels) Indonesische Eduard Seiler en Johannes Seiler modellijnen geïntroduceerd. Met deze nieuwe modellijnen is de prachtige volle klank van een Seiler piano voor iedereen betaalbaar.

Specificaties van deze piano

Merk en model

Seiler 122 (Primus)

Prijs

€15.120

Bouwjaar

Nieuw

Land van herkomst

Duitsland

Kleur

Zwart (hoogglans)

Afmetingen

122cm hoog
148cm breed
59cm diep

Beluister deze piano

Benieuwd hoe de Seiler 122 klinkt? Hieronder vind je twee fragmenten met popmuziek en klassieke muziek. Beluister en vergelijk deze piano met de andere piano's en vleugels op onze website. Natuurlijk klinkt de piano online niet zo mooi als in het echt. Daarom ben je van harte welkom om de Seiler 122 zelf te bespelen in onze showroom.

Klassieke muziek

Popmuziek

Bespeel deze piano zelf

Bij het kopen van een piano of vleugel gaan de meeste mensen niet over één nacht ijs. En terecht! Want hoe vaak koopt iemand in zijn leven nou een piano of vleugel? Een piano of vleugel moet je beleven. Daarom nodigen we je graag uit om deze Seiler 122 zelf te bespelen in onze showroom in Voorthuizen. Klik op de onderstaande knop!

Neem contact op